8 de nov. 2012

Rico i Òskar. El cas del macarró gratinat

Aquesta és la primera aventura d'una trilogia premiada amb el premi Premi Nacional de literatura juvenil d’Alemanya el 2009. En Rico, un nen que es defineix a si mateix com retardat, coneix l'Òskar, un nen superdotat. Els dos es faran amics, ja que per molt diferents que semblin entre ells, els uneix el fet de sentir-se sols i es trobaran enmig d'una aventura inesperada. El Rico demostrarà que, malgrat que de vegades les boletes de bingo del seu cap vagin boges, és capaç de fer el que calgui per ajudar un amic.
Què us ha semblat el llibre? Una ha agradat? I els personatges? Quin destacaríeu més? Us ha sorprés el desenllaç? Uns l'imaginàveu? Teniu ganes de més aventures d'en Rico i l'Òskar? A la biblioteca trobareu el segon llibre: El misteri del bingo, i esperem que arribi aviat també el tercer!

Andreas Steinhöfel va nèixer el 1962 a Battenberg, Alemanya. Va publicar el seu primer llibre, Dirk and Ich (Dirk i jo) el 1991. Ara viu a Berlín, on, a més d'escriure llibres infantils i juvenils, treballa com a traductor, escriu per a la ràdio i la televisió, corregeix tires còmiques i escriu ressenyes de llibres juvenils.

Les il·lustracions són de Peter Schossow, un dibuixant de llibres, diaris i publicitat nascut a Hamburg el 1953. A la Biblioteca trobareu més llibres il·lustrats per ell!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada