12 de des. 2012

Princesas olvidadas o desconocidas

A primera vista podríem jutjar aquest llibre com el típic ensucrat de princeses, però un cop ens hi endinsem una mica, ens adonem que tenim a les mans un llibre que no és convencional... És un catàleg, una enciclopèdia? Hi trobem un munt de princeses sorprenents, amb noms curiosos, i moltes dades i detalls sobre el món de les princeses.
No és un llibre per llegir ràpid, ni com si fos una novel·la, és més aviat per anar-lo mirant de tant en tant, llegint una mica aquí, una mica allà, detenint-nos en les il·lustracions... Si ens hi estem una estoneta descobrirem detalls que ens faran pensar, somriure, fer-nos preguntes... com per exemple, algunes frases com aquesta: 'un capricho no es más que una chispa de mal humor' (p.22)
Què us ha semblat? Quantes vegades l'heu mirat? Heu fet el test final?

Philippe Lechermeier és un escriptor francés de llibres infantils i juvenils (a la biblioteca trobareu dos llibres més escrits per ell). va nèixer el 1968, i ha dedicat la meitat de la seva vida a llegir. Com que li agradava molt, va decidir estudiar literatura. Els seus primers contes els va escriure per les seves dues filles, i va publicar el seu primer llibre el 1998, amb il·lustracions de Christian Voltz. Ha guanyat diversos premis internacionals, entre ells el Premi Hans Christian Andersen al millor llibre il·lustrat el 2006.


Ha treballat en altres ocasions amb Rébecca Dautremer (a la biblioteca podreu trobar més llibres il·lustrats per ella). Aquesta il·lustradora francesa va nèixer el 1971 i va estudiar edició gràfica a l'escola d'arts decoratives de París. És editora i il·lustradora, i fa uns anys va començar a fer els seus propis llibres, escrits i il·lustrats per ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada