13 d’abr. 2013

Lejos de Boneville

Bone és una sèrie de còmics publicats originalment en 55 números entre el 1991 i el 2004, de l'autor i dibuixant nordamericà Jeff Smith.
Els dibuixos originals eren en blanc i negre, seguint l'estil de les tires còmiques. Art Spiegelman va convèncer en Jeff d'afegir color als seus còmics, i això va fer que, segons ell mateix, les històries adquirissin una nova vida.
Les aventures dels habitants de Boneville, plenes d'humor i fantasia èpica van enganxar ràpidament els lectors, que en volien més. Gràcies als primers fòrums d'internet, els lectors van començar a recomanar els còmics, i així va ser com, per l'efecte boca-orella, van conèixer l'èxit.
A més, el 1992, ja va rebre nombroses bones crítiques, de revistes especialitzades i de Neil Gaiman, el prestigiós de The Sandman, de DC Comics.
Quan es van reunir en un sol volum (Out of Boneville/ Lejos de Boneville) els primers capítols, se'n van vendre 100.000 còpies.
La revista Time Magazine va indicar que la sèrie era "tan dramàtica com el cicle d'El Senyor dels Anells, però molt més divertida." (Arnold, Andrew; Best + Worst 2004: "The Best Comix"; time.com). Bone ha rebut nombrosos premis, entre ells 10 Eisner Awards i 10 Harvey Awards. La compilació de 1.332 pàgines va ser col·locada per la revista Time en el rànquing de les Deu Novel·les Gràfiques de Tots els Temps.
Si voleu saber més coses, podeu visitar el web de Boneville, en anglès, ple d'informació sobre aquesta sèrie i el seu autor.
Està previst que aparegui ben aviat la versió en animació 3D de la sèrie... esperem que arribi aviat aquí!

Què us ha semblat a vosaltres?

Jeff Smith va nèixer a Pennsylvania el 1960, però va crèixer i viu a Ohio. Va conèixer els còmics a l'escola, i ell destaca la influència que van tenir per ell els Penauts, de C.M. Schulz i Pogo, de Walt Kelly, a més dels còmics de Carl Barks. Va començar a fer còmics amb els personatges de Boneville als 10 anys. El 1991 va començar a publicar les aventures de Bone, que van anar creixent fins arribar a les 1300 pàgines, el 2004.
Des de llavors, ha treballat en diversos projectes, entre ells, una minisèrie del capità Marvel, Shazam! The Monster Society of Evil, i una novel·la gràfica per a primers lectors: Little Mouse Gets Ready.
Actualment, està treballant en un nou projecte Tüki Save the Humans, sobre el primer humà que va marxar d'Àfrica durant l'Edat de Gel.

Si voleu saber més sobre ell i el què està fent, no deixeu de visitar el seu web.

1 comentari:

  1. A mi m'agrada molt el llibre de BONE i m'estic llegint el 2.

    Roser1r grup.

    ResponElimina