12 de juny 2013

Nada, de Jane Teller

No és un llibre que passi desapercebut. Tot i ser curt i senzill és potent i punyent. Ens posa de cara amb coses que no ens agraden... i ens fa pensar.
Us deixo amb unes paraules de l'autora:
'Sí, el tono de Nada es oscuro. Sí, tiene sus momentos duros. Sí, cuestiona mucho de lo que normalmente damos por sentado. Sin embargo, para mí siempre ha sido un cuento de esperanza y luz. Una luz que quizás nunca pueda alcanzar a los niños del libro, que comenten actos tan horribles, pero una luz que está ahí para el resto de nosotros. Afortunadamente, algunos lectores eso siempre lo han visto, y Nada ha tenido fuertes apoyos a lo largo del camino, a los que siempre estaré agradecida. Sin ellos, este libro seguramente no habría llegado nunca a tus manos'.
I és que primer, l'editor no el volia publicar. I quan, finalment va veure la llum a Dinamarca els adults van pensar que als adolescents no se'ls hauria de deixar llegir-lo i, fins i tot, en una regió del país es va prohibir a les escoles. Més endavant, quan es va traduir a l'estranger, va seguir passant: a Noruega es va prohibir a algunes escoles, a França va haver llibreries que es van negar a vendre'l i a Alemanya uns pares no van permetre que els seus fills el llegíssin.
Què en penseu de la polèmica, n'hi ha per tant? Perquè penseu que s'ha produït?

Què us ha semblat a vosaltres el llibre?

Jane Teller, és una escriptora danesa, nascuda el 8 d'abril de 1964.
Va estudiar Macroeconomia, i ha treballat per les Nacions Unides en la ressolució de conflictes humanitaris, especialment a l'Àfrica.
Va decidir dedicar-se a l'escriptura el 1995.
Ha escrit llibres per adults sobre temes filosòfics, tant novel·les com assajos. El seu primer llibre juvenil és Nada, que a Espanya, per exemple, s'ha publicat com una novel·la per adults.
Ha viscut a moltes ciutats diferents, i actualment viu a Nova York.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada