18 de juny 2012

Pippi Calcesllargues, d'Astrid Lindgren


La Pippi Langstrump o Pippi Calcesllargues, és un dels personatges més importants de la història de la literatura infantil. Des de la publicació del primer llibre de les seves aventures, l'any 1945 s'han venut 110 milions d'exemplars, traduïts a 70 idiomes.

La Pippi és una nena extraordinària! Viu a Vila Kunterbunt, amb el seu cavall Tio i el Senyor Nelson, que és un mico. Guarda un cofre ple de monedes d'or i tresors dels seus viatges pels mars. És més forta i valenta que qualsevol altra persona de la seva edat. Té una portentosa imaginació, per això sempre està inventant jocs i noves aventures per divertir-se amb els seus millors amics, Tommy i Anika, dos germans que viuen molt a prop de casa seva.

L'escriptora sueca Astrid Lindgren (1907-2002) va concebre el personatge de la Pippi Calcesllargues l'hivern de 1941 per distreure la seva filla de 7 anys, que va estar una temporada malalta al llit. Dos anys més tard, va ser l'Astrid mateixa qui va haver de fer repòs durant un temps després de trencar-se una cama, moment que va aprofitar per escriure les aventures d'aquest personatge.
L'any 1944, l'Astrid va regalar el manuscrit a la seva filla i va intetar publicar-lo, però l'editorial va considerar que la Pippi era un personatge amenaçant pels adults i un mal exemple per la conducta ètica dels nens. Un any més tard, Astrid va guanyar el primer premi d'un concurs literari: el jurat va considerar que l'humor de la Pippi era recomanable i fins i tot necessari en un món sense fantasia fruït de la II Guerra Mundial.

Què n'opineu vosaltres, Menjamots, de la Pippi?
Us ha agradat el llibre? Us ha semblat que la Pippi és un personatge perillòs?

Als anys 70, la Pippi es va fer encara més famosa gràcies a una sèrie de televisió: que l'heu vist?
Podeu mirar-la al youtube!

 

1 comentari:

  1. M'encanta,m'encanta aquest llibre!!!Es precios!I he vist casi tots els capituls!


    Juliana

    ResponElimina