9 de maig 2012

La casa, de J. Patrick Lewis i Roberto Innocenti


En Roberto Innocenti va nèixer a Bagno, Itàlia, el 1940. Durant la seva adolescència va treballar en una fundició d'acer. Sense haver fet estudis artístics, va començar a treballar als 18 anys en un estudi d'animació i com a cartellista. Va il·lustrar el seu primer llibre el 1979 (1905: Bagliori ad Oriente, d'Olivo Bin)
Les il·lustracions d'Innocenti són plenes de personatges secundaris i objectes que prenen la mateixa importància que els protagonistes de la història. Els detalls fan que les imatges d'Innocenti expliquin més que el text que les acompanya.
Només obrir el llibre de La Casa, trobem un pròleg que ens dóna moltes pistes del què podem arribar a trobar a l'àlbum, que ens explica la història d'una casa, però també d'un país, d'un continent i, perquè no? fins i tot de la humanitat, durant el segle XX.
Les imatges, plenes de detalls, ens parlen de les persones, les pedres, els camps... i fixant-nos bé en elles podem explicar-nos la història que ens narra, sense llegir els textos intermitjos. Podríem perdre'ns en elles molta estona, intentant buscar els personatges -que es van fent grans- i els detalls que ens parlen del pas del temps, del canvi, de la moda...
Quantes vegades l'heu llegit? Què heu trobat que us hagi cridat més l'atenció?
Hi ha alguna cosa que no hagueu entés?
A la Biblioteca trobareu més llibres il·lustrats per ell, podeu mirar quins són fent click aquí.
Mireu més imatges seves aquí.

1 comentari:

  1. Hola, el meu germa i jo, aquest mes no podem vindre ho sentim molt!!!A mi el llibre aquest m'ha agradat molt, els dibuixos estan molt ben fets i son molt expresius.

    Juliana

    ResponElimina