11 de febr. 2012

Penélope manda recuerdos, de Marina Colasanti

Sobre l'autora
Marina Colasanti va nèixer el 26 de setembre de 1937 a Asmara, Etiòpia. Filla de pares italians, va viure els dos primers anys de la seva vida entre Etiòpia i Líbia, els nou següents a Itàlia i, als 11 anys, es va traslladar a Brasil.
Va estudiar Belles Arts, i ha treballat com a traductora, periodista, presentadora de televisió, disenyadora gràfica i aquarelista.
Podriem dir que els seus llibres infantils, han donat nova força als contes de fades.
La seva primera publicació, Eu sozinha, és de 1968. Des d'aleshores, ha escrit un total de 41 obres (poesia, contes, novel·les) per a infants, joves i adults.
Ha rebut diversos premis pels seus llibres i relats.

Sobre el llibre
És un recull de sis contes: relats curts, escrits en un estil directe, amb llenguatge precís, sense grans descripcions, en què l'autora ens presenta diferents escenaris i personatges, en un ambient fosc, misteriós, en què passen coses aparentment insignificants, però que ens suggereixen grans misteris.

Trobeu elements en comú en els diferents contes?
Us heu fixat com aconsegueix fer-nos veure els escenaris on passen les històries sense grans descripcions? Us heu imaginat l'espai, els personatges? Us han quedat fils per acabar de lligar les històries?

La narradora apela constantment al lector: ens fa implicar-nos en la història, construir-la... Us han vingut ganes d'escriure? L'autora ens dóna pistes de com fer-ho, us hi heu fixat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada